Cel mai spectaculos defileu din Europa, situat la circa 360 km de Oradea, poate fi strabatut mai usor

“Tumultul apelor la Cazane este vegheat cu ochi reci de piatra de regele dac Decebal. In Golful Mraconia se ridica semeata cea mai inalta sculptura in stanca din Europa, 40 de metri – Chipul lui Decebal. Alaturi se gaseste Tabula Traiana – marturie a drumurilor romane construite in timpul imparatilor Tiberius, Domitian si Traian”.

Nu sunt singurele obiective care pot fi vazute in clisura Dunarii si care acum pot fi vizitate cu nava “Baziaş 1” , iar o călătorie dureză peste două ore. Plecarea cu vaporaşul care are 50 de locuri se face din portul Moldova Veche, din judeţul Caraş-Severin la ora 13, respectiv 16.

Plimbările pe Dunăre se realizează pe traseul Moldova Veche – Baba Kaja – Cetatea Golubăţ, cu vizitarea insulei Ostrov.
Preţul unui bilet este de 40 de lei pentru adulţi şi de 20 de lei pentru copii. Administratorul navei ”Baziaş 1” spune că, din această vară, există şanse să fie organizate şi curse către Serbia, la Veliko Gradişte, costul biletului fiind de aproximativ 50 de lei. Turiştii se pot şi caza în Serbia, urmând să se întoarcă tot cu vaporaşul după o zi sau două.

Clisura Dunarii este la aproximativ 200 de kilometri de Timisoara si este marginita de DN 57. Aici se poate ajunge din doua directii, fie pe ruta Resita – Oravita – Moldova Noua, fie din Orsova. Varianta a doua ofera la randul ei doua posibilitati de deplasare: autoturimul sau vaporul.

Distribuie informația
Alte știri