Cele mai importante titluri ale anului, premiere şi invitaţi speciali la cea de-a doua ediţie TIFF Oradea

Pentru cel de-al doilea an consecutiv, Festivalul Internaţional de Film Transilvania îşi încheie periplul cinematografic prin ţară, cu trei zile marcate de proiecţii în premieră, cine-concerte şi evenimente în aer liber la Oradea.

Între 6 şi 8 septembrie, cinefilii vor urmări cele mai aşteptate titluri ale toamnei şi îi vor întâlni pe regizorii şi protagoniştii filmelor chiar în oraşul lor, devenit, timp de trei zile, gazda celui mai mare eveniment din România dedicat cinematografiei.

Programul complet va fi disponibil în următoarele zile pe oradea.tiff.ro.

Peste 5000 de spectatori au savurat la prima ediţie proiecţiile în aer liber din Piaţa Unirii şi Cetate, filmele programate în sala Universităţii Partium, scurtmetrajele care au rulat la Lokal şi cine-concertele organizate la Sinagoga Sion. Generos şi surprinzător, programul din acest an se anunţă a fi cel puţin la fel de provocator pentru iubitorii de film, incluzând peste 30 de proiecţii.

Selecţia din acest an va fi o încântare pentru fanii cinematografiei autohtone. Creatorii şi protagoniştii celor mai aşteptate titluri ale anului vor sosi la Oradea înainte de lansarea oficială a filmelor în cinema. Cel mai bun lungmetraj din Zilele Filmului Românesc de la TIFF Cluj, „Arest” (r. Andrei Cohn) se va vedea la Filarmonica de Stat Oradea alături de „Monştri”. (r. Marius Olteanu), câştigător al Premiului Zilelor Filmului Românesc pentru Debut şi singurul titlu autohton selectat anul acesta la Festivalul de Film de la Berlin.

În avanpremieră, orădenii vor mai urmări filmul cel mai aşteptat al anului înaintea lansării în cinematografe, „La Gomera”, în regia lui Corneliu Porumboiu, prezentat pentru prima dată la Cannes, dar şi MO, debutul regizorului Radu Dragomir, cu Dana Rogoz şi Răzvan Vasilescu.

La Cetate, în aer liber, publicul se va îndrăgosti de „Parking”, cel mai nou film în regia lui Tudor Giurgiu, în care un poet român emigrează ilegal în Spania, ţara unde va descoperi marea iubire, dar şi durerea depărtării de casă. Dragostea va pluti în aer şi în Piaţa Unirii, în seara în care cinefilii vor avea ocazia să savureze comedia romantică franceză „Un om fidel” („Un homme fidele”), cel de-al doilea lungmetraj din cariera regizorală a starului francez Louis Garrel, protagonistul filmului alături de soţia sa, faimoasa Laetitita Casta. În film, cei doi formează un cuplu a cărui relaţie se complică atunci când ea îl părăseşte pentru prietenul lui cel mai bun pentru a se întoarce spăşită după moartea acestuia.

Biletele pentru TIFF Oradea 2019 vor fi disponibile în curând pe tiff.eventbook.ro sau pe TIFF Official APP, dezvoltată de Halcyon Mobile. Codul de bare unic generat pentru fiecare utilizator va asigura accesul rapid în spaţiile de proiecţie. Aplicaţia poate fi descărcată în forma ei nouă din App Store şi Google Play Store.

Distribuie informația
Alte știri