Cele mai noi statistici COVID-19 în Bihor. Situația actualizată- 26.03.2020, ora 9,00

-Număr persoane în carantină: 113 -Număr persoane auto-izolate la domiciliu 3673 (1959 titulari ai chestionarelor și 1714 aparținători ai acestora).

În ultimele 24 de ore structurile teritoriale MAI din județul Bihor au desfășurat următoarele activități pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență:

• Polițiștii bihoreni au verificat 1955 persoane aflate în evidență ca autoizolate la domiciliu. Echipajele Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) au însoțit 67 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare / autoizolare și au efectuat 1 misiune de transport spre spațiile de carantină. În aceste misiuni au fost implicate 190 cadre ale IPJ Bihor.

• Jandarmii bihoreni au însoțit 19 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare / autoizolare și au asigurat măsuri de pază și protecție la nivelul celor 3 centre de carantină active. În aceste misiuni au fost implicate 75 cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor.

• Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana (ISU) au instalat un cort pentru triaj epidemiologic la Spitalul Municipal Salonta și au desfășurat misiuni de asigurare la centrul de triere amplasat în PTF Borș. De asemenea, ISU Crișana asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate. În aceste misiuni au fost implicate 23 cadre ISU Crișana.

• Pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel național pe timpul stării de urgență au fost aplicate 82 sancțiuni contravenționale în valoare de 314.730 lei.

• Prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea, face un apel către bihoreni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. Reducerea la miminum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei. • Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică

Distribuie informația
Alte știri