Centenarul Marii Uniri pare sa debuteze cu stangul la Teatrul Regina Maria

Centenarul Marii Uniri pare ca debuteaza cu stangul la Teatrul Regina Maria. Primul spectacol din cadrul acestui eveniment, intitulat „Pe-al nostru steag e scris unire”, e programat pentru miercuri, 24 ianuarie…la Filarmonica de Stat. Si asta, spune managerul trupei oradene, Daniel Vulcu pentru ca “peste tot suntem acasa”.

Pe scena Teatrului Regina Maria evenimentul nu poate avea loc, deoarece cateva zile mai tarziu e programata o premiera a trupei maghiare si “potrivit cutumei, in saptamana cu spectacolul nou, sala este alocata, pentru repetitii, acelui teatru care sustine premiera”.

Pentru regizorul manifestarii celui de-al doilea cel mai important eveniment din istoria poporului român situatia e aberanta. Eugen Ţugulea considera ca 24 ianuarie care e si zi nationala trebuie onorata de sala mare a Teatrului Regina Maria. In caz contrar, spune maestrul, spectacolul s-ar putea tine afara, in fata institutiei de cultura.

In replica, Daniel Vulcu sustine raspicat ca locul de desfasurare a evenimentului „Pe-al nostru steag e scris unire” este Filarmonica, iar daca anumiti solisti ai Ansamblului Profesionist Crisana, protagonistii concertului, vor protesta, vor fi declarati absenti nemotivat. Tot el mai spune ca in cazul in care Eugen Tugulea va refuza sa regizeze spectacolul, „noi il vom reface si il vom sustine la fel de bun si de valoros”.

Distribuie informația
Alte știri