Centenarul Marii Uniri, sarbatorit la Oradea

Frigul nu i-a speriat pe oradeni. S-au strans in numar foarte mare pentru a celebra Centenarul in Piata Unirii, avand la gat fulare tricolore, in piept cocarde si in maini stegulete.

Evenimentul prilejuit de Ziua Nationala a debutat, sambata, la ora 11, cu intonarea imnului tarii, in interpretarea Corului Filarmonicii de Stat din Oradea. Senatorul Florian Bodog a citit mesajul prim-ministrului Viorica Dăncila, transmitand un indemn de unitate.

Despre semnificatia evenimentului de la Decembrie 1918 a vorbit prefectul Ioan Mihaiu, care a insistat pe elementele fara de care Marea Unire de la Alba Iulia nu ar fi fost posibila. E vorba de credinta, unitatea, tenacitatea elitelor vremii, jertfa si eroismul romanilor. Prefectul Ioan Mihaiu a tinut sa sublinieze si necesitatea de-a transmite copiilor o tara unita.

Universitarul Ioan Horga i-a indemnat pe cei prezenti sa se roage mereu pentru mosi si stramosi care au contribuit, fiecare in felul lui la aceasta Romanie de astazi.

Dupa un scurt recital de cantece patriotice, s-a desfasurat in Piata unirii ceremonialul depunerii de coroane la statuia lui Mihai Viteazul.


Distribuie informația

Alte știri