Centru de asistență pentru medicii care vor să revină în ţară. Va fi funcțional de luni, 3 aprilie

De luni va funcţiona în cadrul ministerului Centrul Naţional de Resurse Umane, prin intermediul căruia se va acorda asistenţă medicilor români din străinătate, care doresc să revină în ţară. Anuntul l-a facut Ministrul Sănătății, Florian Bodog.

El sustine ca are deja semnale din Germania şi Anglia privind întoarcerea în România a unor doctori, ca urmare a majorării salariilor medicilor. ” Chiar acum, la ultima deplasare care am avut-o în Germania, am fost contactat de un şef de clinică de la o secţie de chirurgie toracică, care ar dori să se întoarcă într-unul din oraşele Arad, Oradea, Timişoara sau Cluj, unde este chirurgie toracică, dânsul fiind şef de clinică în Germania şi doreşte să se întoarcă în ţară. Mai am solicitări din Anglia. Am şi discutat cu omologul meu britanic, la întâlnirea de la Bonn, despre medicii care lucrează în Anglia, în condiţiile în care e Brexitul. Sunt solicitări şi de acolo să se întoarcă în ţară”, a precizat, sâmbătă, la Zalau, Florian Bodog.

Acesta a adăugat că medicilor care vor să revină în România li se va acorda asistenţă prin intermediul Centrului Naţional de Resurse Umane.

Alte știri