Centru de transfer tehnologic, parteneriat între Primăria municipiului și Universitatea Oradea

Viceprimarul Mircea Mălan a anunțat că în ultima ședință a Consiliului Local s-a decis participarea orașului la un proiect important privind dezvoltarea unui Centru de transfer tehnologic al Universității Oradea, proiect care urmează a fi depus pe Axa prioritară 1 din cadrul POR. Valoarea totală care poate fi solicitată este de 3 milioane de euro.

„Orașul nostru dorește să se implice în acest proiect în sensul de a asigura cofinanțarea necesară, care este de minimum 50% și împreună cu Universitatea să construim acest Centru de transfer tehnologic, care va avea două scopuri principale: în primul rând acela de a transfera tehnologie de ultimă generație către mediul de afaceri local, pentru a veni în sprijinul acestuia, al doilea obiectiv este acela de a asigura condiții pentru ca studenții de la Universitatea din Oradea să poată să își dezvolte abilitățile pe aceste aparaturi de ultimă generație, astfel încât cunoștințele dobândite în acest fel să îi ajute să-și găsească cât mai rapid un loc de muncă, având o calificare superioară”, a spus viceprimarul Mălan.

Proiectul propune construirea unui imobil (parter+etaj) de aproximativ 700-800 de metri pătraţi ca spații utile, amenajarea unor linii de sudură cu roboți, achiziționarea a cel puțin unui CNC în cinci axe, un centru cu comandă numeric robotizat, automatizări și programare, o linie de producție cu roboți, producție aditivă de ultimă generație, motoare electrice și inteligență artificială. Aceste propuneri urmează să fie discutate astăzi cu mediul de afaceri local și cu companiile relevante în aceste domenii, cererea de finanțare urmând a fi depusă în 20 aprilie. Proiectul va fi implementat de o echipă mixtă a Primăriei Oradea și a Universității.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri