Centru educational, în Oradea, pentru refugiatii de razboi din Ucraina

Distribuie pentru prietenii tăi:

După 110 zile de la izbucnirea sângerosului război din Ucraina și după o intensă implicare în această perioadă în primirea, consilierea și sprijinirea refugiaților ucraineni, în data de 15 iunie 2022, Fundația Șinca a organizat evenimentul de lansare, în premieră la nivel local, a proiectului intitulat „Centrul Educațional ROUA”.

Președintele Fundației Șinca, George-Marius Șinca a expus motivele pentru care ONG-ul a decis să vină în sprijinul refugiaților ucraineni rămași pe termen mediu și lung în județul Bihor. Fundația Șinca a identificat nevoia cea mai stringentă – nevoia de comunicare cu membrii comunității pentru a găsi mai ușor un loc de muncă, dar și din necesitatea firească de a se integra într-o societate care s-a dovedit foarte ospitalieră pentru o perioadă din păcate nedefinită.

Așadar, Fundația Șinca a gândit un curs de limba română și engleză, adaptat nevoilor beneficiarilor primari, anume cetățenii cu statut de refugiat în România și croit pe nevoile beneficiarilor secundari, care sunt potențialele organizații angajatoare, instituțiile de învățământ și lista continuă.

În cadrul Centrului Educațional ROUA, timp de 3 luni vor fi organizate cursuri zilnice de limba română și engleză pentru un număr de aproximativ 135 de cetățeni ucraineni. Cursurile se vor desfășura de luni până vineri, în incinta Fundației Comunitare Oradea. Pe parcursul celor trei luni, beneficiarii vor avea parte și de o serie de ateliere de creație organizate de Fundația Șinca prin Centrul Educațional ROUA. Pentru a sprijini procesul de incluziune socială a refugiaților din Ucraina, la aceste ateliere de creație vor fi invitați și copiii din cadrul programelor de asistență socială din județul Bihor. Se vor organiza de competiții sportive și excursii tematice în cele mai reprezentative locuri din județul Bihor. Scopul Centrului Educațional ROUA este de a diminua efectele șocului cultural și de a facilita integrarea refugiaților în societate.

Proiectul Centrul Educațional ROUA este finanțat prin „Integration Program for Refugees”, un program înființat cu sprijinul Marii Britanii și a guvernului britanic, coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR prin Fundația Comunitară Oradea și implementat la nivel local de Fundația Șinca. Kiwanis Art Oradea, Kiwanis Varadinum, Kiwanis Children’s Fund in Europe și Kiwanis Austria sunt cu toții finanțatori și parteneri ai prezentului proiect încă din faza de concepere.

Vinzi sau cumperi? Ai oferte de angajare? Oradeaindirect.ro publică AICI anunțurile tale de mică publicitate. Pentru informații suplimentare, scrie-ne la adresa office@oradeaindirect.ro

Alte știri