Centru Rezidențial ”Casa Frențiu” din Oradea, exemplu de bune practici la nivel național

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a organizat, în perioada 01 – 31 octombrie 2022, concursul dedicat furnizorilor publici și privați de servicii sociale din România, în contextul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice.

Asociația Caritas Eparhial a obținut premiul pentru serviciul social Centru Rezidențial ”Casa Frențiu” în concursul „Exemple de bune practici în serviciile sociale adresate persoanelor vârstnice”.

Festivitatea de premiere a fost organizată în data de 14 decembrie 2022, ora 10:00, în Aula Facultății de Sociologie și Asistență Socială – București, diplomele fiind înmânate de domnul secretar de stat Péter János MAKKAI.

Din partea Asociației Caritas Eparhial Oradea au fost prezenți Miruna Moza, coordonator Centrul Rezidențial ”Casa Frențiu” și pr. Olimpiu Todorean, președinte Asociația Caritas Eparhial Oradea.

Suntem onorați de această recunoaștere și ne obligăm ca și pe viitor să furnizăm servicii sociale de calitate și la standarde europene. Meritul este în totalitate al echipei de la “Casa Frențiu”, ocazie cu care îi felicităm pentru tot ceea ce fac în folosul bunicilor de la Centrul Rezidențial.

La Centrul Rezidențial ”Casa Frențiu” asigurăm tuturor rezidenților noștri o viață demnă și o bătrânețe liniștită prin sprijinirea socializării/ resocializării prin joc de societate, serate dansante, serate de lectură și prezentare de cărți, ping pong, ieșiri la concerte, ieșire la grădina zoologică, îngrijire medicală adecvată, terapie Bowen, acordare de servicii diferențiate pentru fiecare beneficiar în parte, realizând astfel prevenirea marginalizării și izolării sociale. Pentru beneficiarii și familiile acestora calitatea vieții s-a schimbat în bine, deoarece încercăm să răspundem rapid la nevoile acestora. În acest sens, derulăm diverse activități menite să le sporească gradul de confort. Aplicăm soluții alternative eficiente care impun participarea activă a rezidenților noștri. Învățarea limbii italiene cu un voluntar italian; croit și cusut cu rezidenți pentru rezidenți, expoziție de desene, serată dansantă, seara de carte. Serviciile sociale oferite de Serviciul Centru Rezidențial „Casa Frențiu” au fost gândite astfel încât să răspundă nevoilor sociale precum şi celor speciale, individuale, familiale sau de grup, în vederea depășirii situațiilor de dificultate, prevenirii şi combaterii riscului de excluziune socială, promovării incluziunii sociale şi creșterii calității vieții beneficiarilor.

Distribuie informația
Alte știri