Centrul de Transfuzie Sanguina din Oradea are stocuri infime. E nevoie de mobilizare

Centrul de Transfuzie Sanguina din Oradea a ramas fara sange. Toate stocurile se afla aproape pe zero, iar comenzile catre spitale nu pot fi onorate. In aceste conditii, sansa bolnavilor aflati in stare critica sta numai in donatorii de viata!

Bihorenii sunt asteptati la Centrul de transfuzii, pe strada Louis Pasteur nr. 30, in fiecare zi lucratoare (luni – vineri) în intervalul orar 07:30 – 11:30. Exista insa si conditii:
Donatorii trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 18 si 60 de ani, greutate intre: 50 – 100 kg la femei, 58 – 110 kg la barbati, sa nu fi consumat alcool sau grasimi cu 24 de ore inainte de recoltare, sa consume multe lichide cu o zi inainte dar si in ziua donarii de sange (pentru hidratare) iar tensiunea arteriala maxim admisa este 180/100 mmHg.

E important sa stiti ca la o donare se recoltează 410-450 ml de sange, cantitatea se reface: ca si volum in câteva ore (in functie de volumul de lichide ingerat post-donare) si din punct de vedere biologic in 2 saptamani. Trusa utilizata pentru fiecare donare este sterila si de unica folosinta(este exclus orice tip de contaminare).

Beneficii: salvezi vieti, efectuarea gratuita a analizelor de sange, o zi libera platita, 7 bonuri de masa, transport în comun gratuit.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri