Centrul Rezidențial”Casa Frențiu” își va deschide curând porțile

”Casa Frențiu nu este un azil și nici o casă de bătrâni, ci este casa unei bătrâneți înțelepte, senine și respectate; casa unde oamenii pot împărtăși cu alții propriile idei și propriile sentimente; casa omului căruia ochii îi scânteiază de bucurie sau se umbresc de lacrimi și casa omului ale cărui buze lasă să treacă un strigăt de bucurie sau un suspin de durere.

Centrul Rezidențial dispune de 24 camere single cu baie proprie, grupuri sanitare comune; ascensor modern; living modern, dotat cu tv, video, dvd; bar; curte amenajată. In pachetul de bază sunt incluse asistență și îngrijire permanentă prin personal calificat. Capacitatea centrului rezidențial este de minim 24 persoane și maxim 52 persoane. Centrul va avea contract de colaborare cu un CMI (cabinet medical individual), un fizioterapeut, psihiatru, un neurolog și un-psiholog.

Centrul rezidențial ”Casa Frențiu” s-a ridicat pe terenul aflat în proprietate Asociației Caritas Eparhial, primit de la Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică de Oradea. Valoarea investiției este de 5.424.698,58 lei.

Începând cu data de 1 mai 2018 se vor putea depune dosare în vederea înscrierii pentru un loc în casă la sediul Caritas Eparhial, pe str. Episcop Mihai Pavel, nr. 3. Primul criteriu în vederea acceptării unui dosar este acela ca persoana să nu fie dependentă de pat. Al doilea criteriu este suma cu care persoana care intră în casă, sau familia acesteia, trebuie să contribuie pentru buna funcționare a casei. Cuantumul contribuției se va stabili până la data de 1 mai 2018.

Distribuie informația
Alte știri