CET-ul va polua mai puţin, incepand de vineri – FOTO- Vezi cum arata noua centrala

Unul dintre cazanele de apă fierbinte ale noii centrale a fost pus în funcţiune, iar la sfârşitul săptămânii viitoare vechile cazane pe cărbune vor fi oprite. In aceste conditii,fumul degajat de coşul CET-ului vechi se va diminua considerabil.

Primarul Ilie Bolojan sustine ca săptămâna viitoare va începe punerea în funcţiune a turbinei principale de gaz a noii centrale, iar de la jumătatea lunii aprilie centrala va funcţiona la capacitate maximă.

Proiectul de reabilitare a sistemului de termoficare, respectiv construirea noii centrale pe gaz, este unul dintre cele mai importante proiecte ale municipalităţii, atât pentru valoarea foarte mare a proiectului, de 53 de milioane euro, cât şi pentru faptul că are un impact major asupra a peste 140 de mii de cetăţeni. Societatea Transgaz a început de săptămâna trecută livrarea gazului pentru noua centrală termoelectrică a municipiului. În lunile aprilie şi mai se va lucra într-o formulă asistată, adică reprezentanţii de la General Electric vor fi mereu în teren, angajaţii de la Termoficare vor învăţa noile tehnologii, astfel încât din luna iunie exploatarea să fie făcută integral de către echipa din Oradea.

[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=”user_album” uid=”108248014930860277623″ ualb=”6254217996101295905″ imgl=”fancybox” style=”floor” row=”4″ size=”220″ num=”30″ border=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1″]

Distribuie informația
Alte știri