Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia va fi restaurată prin PNRR 

Foto: Facebook/ CJ Hunedoara

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, obiectiv inclus în lista patrimoniului mondial UNESCO, va fi restaurată cu bani ce provin din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Contractele de finanţare au fost semnate de ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, şi reşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor.

Potrivit Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene este vorba despre trei contracte care vizează pentru restaurarea obiectivelor de patrimoniu cultural – istoric de la Sarmisegetuza Regia. Aceste contracte au o valoare de 7,41 milioane euro.

”La intrarea în situl arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa, obiectiv inclus în ruta castrelor romane, va fi amenajat un muzeu de sit modern şi puţin invaziv, care va avea şi un punct de belvedere asupra sitului şi amfiteatrului roman din apropiere. În interiorul muzeului va fi reconstituită una din cele două fântâni de marmură, cu elemente sculpturale unice în Dacia, care făceau parte din intrarea monumentală în forul roman. Tot aici vor fi expuse într-un mod interactiv şi cele mai importante descoperiri arheologice din primul oraş al Daciei romane. Valoarea contractului semnat pentru acest obiectiv este de 2,56 milioane euro.

Distribuie informația
Alte știri