Cetatea Oradea a fost cucerita de armata copiilor

Prima editie Kids Fest a fost pe placul micutilor care au invadat joi, 1 Iunie,  Cetatea Oradea intr-un numar atat de mare incat au asteptat aproape o ora pentru a cumpara un balon si chiar doua ore pentru o plimbare de doua minute cu poneiul.  Alte atractii pentru micuti au fost spectacolele de pe scena  din curtea Palatului sau atelierele mestesugaresti.

Parintii au putut vizita astazi gratuit expozitiile din Muzeul Cetatii,  inclusiv cele cu exponate casnice din perioada comunista  si  cu machete de masini.

Curtea interioară a cetății va fi folosită in continuare  pentru spectacole și tot aici ramane deschis  un spațiu de joacă special, la fel ca cel organizat în cadrul Târgului de Paști în Piața Unirii.

Evenimentul se deruleaza pana duminica, 4 iunie, in intervalul orar 10-20. Sunt activități diverse, de la spectacole de teatru ale trupelor orădene, dar și ale trupelor din judeţele vecine, jonglerii, spectacole de magie, ateliere de creație, până la copaci vorbitori pe catalige sau păpuși uriașe vesel colorate. De asemenea sunt pregatite zece ateliere de creație pentru copii. Acestea sunt: Atelier Casa Meșteșugărească Oradea, Atelierul Olarului, Atelier Micul Patiser, Atelier de Luterie, Atelierul de florărit etc.

 

cetate

foto : facebook.com/cetateaoradea/

 

 

 

Distribuie informația
Alte știri