Cetatea Oradea: Vernisajul expoziției „File de manuscris”

Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural va găzdui expoziția cu lucrări de pictură și grafică „File de manuscris”. Vernisajul e perogramat vineri , 18 mai, ora 12:00.

Pornind de la o pagină a manuscrisului ”Carmen Miserabile”, scrisă de călugărul Ruggero di Puglia (Rogerius), în care este descrisă marea invazie mongolă din 1241 asupra Cetății Oradea, elevii claselor XII C și D de la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”, coordonați de prof. Emilia Negru, au încercat să surprindă în lucrările lor câteva elemente din evoluția Cetății Oradea de-a lungul veacurilor.

Lucrările vor fi expuse în Palatul Princiar, etajul I, sala 9 și vor fi accesibile publicului în perioada 18 mai – 10 iunie.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri