Cetateanul maghiar, Attila Dabis nu a fost lasat sa intre in Romania pe la Bors

Insarcinatul Consiliului National Secuiesc pentru relatii externe, Attila Dabis a fost oprit la granita dintre Ungaria si Romania de Politia de Frontiera Romana la Artand-Bors, in timp ce se indrepta spre Targu Mures unde, sambata, au loc comemorarea si marsul organizat cu ocazia Zilei Libertatii Secuilor, conform hotnews.ro.

Interdictia i-a fost adusa la cunostinta prin inmanarea unui proces verbal in limba engleza care nu contine nicio justificare, potrivit agentiei ungare de presa MTI.

Attila Dabis, cetatean maghiar, s-a alaturat CNS ca voluntar in 2011, si a avut un rol important in crearea relatiilor internationale ale Consiliului si ca i-a ajutat pe liderii CNS in vizitele lor din Tirolul de Sud, Catalonia si Tara Bascilor.

El a participat in calitate de expert la pregatirea raportului din umbra elaborat de CNS, Consiliul National Maghiar din Transilvania (CNMT) adresat ONU despre respectarea angajamentelor facute de Romania in privinta drepturilor omului si drepturilor minoritatilor.

Distribuie informația
Alte știri