Cetățeni din Egipt, Algeria și Turcia, opriţi la frontiera de la Borș. Comunicat

În data de 04.02.2020, în jurul orei 16.50, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borș au depistat, la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, patru cetăţeni străini care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei. Cele patru persoane au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Borș, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt trei cetăţeni din Egipt şi unul din Algeria, toți bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 32 de ani.

În data de 05.02.2020, în jurul orei 04.30, polițiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au depistat, în apropierea liniei de frontieră cu statul vecin, alte trei persoane de sex masculin care se deplasau pe jos, spre Ungaria.

Acestea au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări, unde polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Turcia, cu vârste cuprinse între 21 și 36 de ani.

Totodată, poliţiştii de frontieră au mai stabilit faptul că în ambele cazuri bărbaţii figurau ca fiind solicitanţi de azil în România şi intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în state din vestul Europei. În ambele situaţii, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Alte știri