Cetăţenia canadiană poate fi obţinută mai uşor. Modificări legislative

Guvernul Canadei a anunţat intrarea în vigoare, de la 11 octombrie, a noilor prevederi din Legea cetăţeniei, care va fi mai uşor de obţinut.

„Potrivit noilor reglementări, persoana care doreşte să devină cetăţean canadian trebuie să locuiască în Canada timp de 3 ani, şi nu 4 ani cum prevedea legea anterioară”, explică, pentru „Adevărul“, Iuliana Dună. Până în 11 octombrie a.c., legea cetăţeniei canadiene impunea rezidenţilor permanenţi să fie prezenţi pe teritoriul canadian timp de patru ani consecutiv în cei şase ani anteriori cererii de paşaport, dar noile norme scad această obligaţie la trei ani consecutiv din cinci, pentru care rezidentul permanent va trebui, de asemenea, să depună o declaraţie fiscală.

„Dacă până acum imigranţii având vârsta până în 64 de ani trebuia să treaca un test de limba engleză, conform noii legi doar persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 54 de ani trebuie să susţină testul de limbă engleză”, spune Iuliana Dună.

În cazul adulţilor, taxa pentru cetăţenie este de 630 dolari canadieni şi pentru minori este 100 de dolari, iar paşaportul costă 160 dolari pe 10 ani, 120 pe 5 ani şi 57 de dolari pentru copiii intre 0-15 ani.

Distribuie informația
Alte știri