Cetățenii din 4 județe vor putea ieși din casă numai dacă poartă masca de protecție pe față

Foto: pexels.com

Cetăţenii din 4 judeţe vor avea obligativitatea să iasă din case de luni, 6 aprilie, doar dacă vor avea nasul şi gura acoperite cu măşti de protecţie sau alte materiale textile. Este vorba de Maramureş, Iaşi, Vaslui şi Galaţi.  

Decidenţii spun că se pot folosi eşarfe, măşti din pânză sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura.

Ele trebuie să se potrivească perfect peste faţă, dar să fie confortabile şi să fie asigurate bine după urechi sau cap. De asemenea, este important ca acestea să aibă mai multe straturi de ţesătură, dar în acelaşi timp să se poată respira fără probleme prin ele şi să fie uşor de spălat în maşină fără a-şi schimba forma.

Cele mai simple metode de confecţionare a unor măşti pentru protecţia de noul coronavirus sunt din tricouri, bandane, prosoape, eşarfe sau chiar filtre de cafea.

Majoritatea modelelor pot fi realizate cu ajutorul unor foarfece şi legate cu elastice, dar cei care au acasă o maşină de cusut îşi pot confecţiona măşti mult mai elaborate.

Distribuie informația
Alte știri