CFR Călători suspendă temporar circulaţia unor trenuri care fac legătura între România şi Ungaria. Trec prin Oradea

CFR Călători suspendă temporar circulaţia unor trenuri internaţionale care fac legătura între România şi Ungaria, prin frontiera de stat Episcopia Bihor, în vederea combaterii răspândirii infecţiei cu Covid-19 şi ca urmare a deciziei Ungariei de a-şi închide graniţele pentru cetăţenii de altă naţionalitate decât cea maghiară, informează compania.

Este vorba despre trenurile 406/407 Budapesta – Braşov şi retur, 143/144 Viena – Cluj Napoca şi retur şi 367/366 Budapesta – Braşov şi retur, acesta din urmă urmând să circule doar în trafic intern, pe relaţia Cluj – Napoca – Braşov şi retur.

Potrivit informaţiilor publicate de CFR Călători, în perioada 19 martie – 16 aprilie 2020, este suspendată temporar circulaţia în trafic intern a unui număr de 78 de trenuri. La momentul actual, CFR Călători nu are secţii închise la operare.

„În funcţie de evoluţia situaţiei, măsurile de suspendare temporară a unor trenuri vor fi luate astfel încât se se asigure în continuare mobilitatea pasagerilor şi să se adapteze cât mai bine cerinţelor de trafic pe intervalele orare cele mai solicitate ale unei zile. Orice modificare în graficul de circulaţie al trenurilor va fi anunţată public. Precizăm că măsurile luate în această perioadă de companie auca scop restrângerea răspândirii infecţiei cu Covid-19, protecţia, siguranţa şi securitatea călătorilor şi a personalului propriu”, se mai arată în comunicat.

Călătorii care au bilete cumpărate la trenurile internaţionale suspendate pot solicita restituirea integrală a contravalorii legitimaţiilor de călătorie.

Distribuie pentru prietenii tăi:
Alte știri