Chef la Nimăești cu peste 400 de persoane, „spart” de polițiști și reprezentanți ISU

Foto: arhiva

În urma unui controlulefectuat într-un local public din localitatea bihoreană Nimăești, în care era organizat un eveniment, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au constatat că societatea comercială, cu sediul în municipiul Beiuș, județul Bihor, care desfășura activități de comercializare a unor băuturi alcoolice și nonalcoolice, în incinta respectivă, nu ar fi  înregistrat în casa de marcat 6.885 de lei, bani rezultați din vânzările din seara respectivă.

În consecință, polițiștii de investigare a criminalității economice au sancționat societatea comercială în cauză conform prevederilor O.U.G. nr.28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, cu amendă în valoare de 20.000 de lei. Totodată, a fost dispusă confiscarea celor 6.885 de lei, care nu erau fiscalizați.

De asemenea, în urma controlului efectuat, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor au constatat că, un bărbat de 28 de ani, locanic, în calitate de organizator al evenimentului, nu ar fi respectat criteriile care au stat la baza obținerii autorizației la securitate la incendiu, fapt ce impune pierderea valabilității acesteia, respectiv ar fi permis accesul în incinta respectivă pentru peste 400 de persoane, depășind limita pentru care localul era autorizat (180 de persoane).

În consecință, pompierii bihoreni l-au sancționat pe organizatorul evenimentului conform prevederilor Legii nr.307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cu amendă în valoare de 50.000 de lei.

Polițiștii bihoreni continuă acțiunile în perioada sărbătorilor de iarnă, alături de partenerii instituționali, pentru trecerea în Noul An în liniște și siguranță.

Distribuie informația
Alte știri