Chestorul Ioan Buda a fost „remaniat” numai pe jumătate. Vezi unde a revenit

Ioan Buda a fost remaniat de la șefia Poliției Române de către premierul Viorica Dăncilă, în contextul scandalului generat de crimele de la Caracal. Odată plecat din această funcție, în care fusese adus prin numire de acelasi premier, chestorul se întoarce la șefia Poliției de Frontieră, post deținut în calitate de înalt funcționar public.

Mai mult de atât, potrivit ziarului Național, fiica și nepotul chestorului Ioan Buda, fost șef al Poliției Române, au devenit ofițeri „peste noapte”.

În vârstă de 54 de ani, Ioan Buda a ocupat în perioada 2010-2015 funcția de inspector general al Poliției de Frontieră, până în 2016 cea de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, ca la finele anului 2016 să ocupe funcția de șef al Poliției de Frontieră.

Ioan Buda a fost implicat într-un scandal în 2017, când ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a dispus o anchetă după ce în presă au apărut imagini în care șeful Serviciului Control din cadrul Poliției de Frontieră, Aurelian Miu, îngenunchează în față unei mese la care stau mai mulți chestori din minister.

Distribuie informația
Alte știri