China se confruntă de câteva săptămâni cu cea mai gravă recrudescenţă a pandemiei de coronavirus din ultimii doi ani

Foto: apnews.com

De la începutul epidemiei, detectată iniţial în centrul Chinei la sfârşitul anului 2019, China a reuşit să limiteze bilanţul total la mai puţin de 5.000 de morţi şi la mai puţin de 200.000 de infectări, potrivit statisticilor oficiale, care sunt însă inferioare numărătorilor internaţionale.

Însă varianta Omicron i-a lovit din plin pe locuitorii din Shanghai, plasaţi în lockdown pe durată nedeterminată, în condiţii uneori deloc comode. Mortalitatea reprezintă un motiv de îngrijorare, mai ales că rata de vaccinare este scăzută în rândul persoanelor vârstnice. Cele 39 de decese au fost raportate la persoane în vârstă care sufereau de diverse patologii, precum hipertensiune, au precizat autorităţile locale.

În pofida unui lockdown strict, aproape 22.000 de noi cazuri pozitive au fost înregistrate duminică în Shanghai. Cel mai mare oraş al Chinei a totalizat aproape o jumătate de milion de cazuri de COVID-19 de la începutul lunii martie.

La peste 1.000 de kilometri distanţă, capitala ţării, Beijing, a anunţat 22 de cazuri noi şi a avertizat că o acţiune „urgenţă” se impune pentru a stopa răspândirea infectărilor.

„Situaţia este gravă, întregul oraş trebuie să acţioneze fără întârziere”, a declarat sâmbătă în faţa presei o reprezentantă a sectorului medical din Beijing, Pang Xinghuo, dezvăluind că virusul SARS-CoV-2 s-a răspândit cel mai probabil „într-o manieră invizibilă” în ultimele zile în capitala chineză.

Sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie informația
Alte știri