China se redeschide pentru turisti. Va renunța la carantina obligatorie la intrarea în ţară

Foto: Getty Images

China va pune capăt pe 8 ianuarie carantinei obligatorii la sosirea în ţară, ultima restricţie majoră din cadrul strictei sale politici sanitare denumite „zero COVID”.

Noua decizie intervine într-o perioadă în care China se confruntă însă cu o creştere bruscă a numărului de infectări după renunţarea la majoritatea restricţiilor sanitare la începutul acestei luni.

Începând din ianuarie, doar un test COVID-19 cu rezultat negativ, realizat înainte cu cel mult 48 de ore, va mai fi cerut pentru a permite accesul pe teritoriul chinez, a precizat luni seară într-un aviz Comisia Naţională pentru Sănătate, o instituţie care deţine statutul unui minister al Sănătăţii.

China este singura mare economie a lumii care continua să impună la sosirea pe teritoriul său perioade de carantină ce afectau turismul, deşi durata acestora a fost redusă în ultimele luni.

Comisia Naţională pentru Sănătate a declarat că nu mai consideră COVID-19 ca o „pneumonie”, ci ca pe o maladie „contagioasă” mai puţin periculoasă. Potrivit autorităţilor chineze, această nouă clasificare sanitară nu mai justifică măsurile de carantină.

Graniţele ţării au rămas aproape complet închise pentru cetăţenii străini începând din 2020. China a încetat de aproape trei ani să mai emită vize turistice, în timp ce legăturile aeriene internaţionale au fost puternic reduse.

Distribuie informația

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Alte știri