Chinezii vor lansa în noiembrie vaccinul anti-Covid-19

Foto: shutterstock

Un vaccin dezvoltat de chinezi împotriva coronavirusului ar putea fi gata pentru publicul larg în luna noiembrie, conform declaraţiei unui oficial al autorităţilor de la Beijing, citat de Reuters. În acest moment, există patru vaccinuri împotriva Covid-19 create de China, care au ajuns în faza finală a testelor clinice. 

Cel puţin trei dintre acestea au fost administrate aşa-numiţilor „lucrători esenţiali”, persoane care lucrează în sectorul sanitar, în baza unui program lansat în luna iulie.

Cea de-a treia fază clinică a decurs lin iar vaccinul al putea fi disponibil publicului larg în noiembrie sau decembrie anul curent, a spus experta în biosecuritate Guizehn Wu la televiziunea chineză de stat, conform sursei citate.

Aceasta a mărturisit că şi-a administrat în luna aprilie un vaccin aflat în stadiu experimental, fără a preciza care anume, şi nu a constatat simptome nedorite.

Trei dintre cele patru vaccinuri chinezeşti sunt create de Sinopharm, un gigant farmaceutic controlat de stat şi de compania Sinovac Biotech, listată pe piaţa americană de capital. Un al patrulea vaccin, dezvoltat de CanSino Biologic, a primit în iunie aprobarea pentru a fi folosit de către militarii chinezi.

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri