Chioșcul de flori din Parcul Libertății a fost demontat pentru a fi transformat într-o inedită stație de autobuz

Ieri si astazi am reusit sa demontam si sa transportam chioscul din Parcul Libertatii Oradea. A spune ca a fost un efort, ar fi prea putin. Chioscul nu a fost amplasat si construit pentru a fi mutat ci pentru a ramane acolo definitiv. Elementele au fost prinse intre ele cu suruburi filetante prin rama geamului, ulterior au fost puse geamurile cu garnitura de silicon si baghete de lemn cu cuie. Pentru a se ajunge la suruburi au trebuit demontate aproape toate cele 35 de geamuri. Vremea, umezeala, vopseaua le-au sudat pur si simplu de rame. Chioscul fusese deja vandalizat, avea 4 geamuri sparte, s-au mai spart 4 la demontare. Pentru ca nervii sa fie intinsi la maxim, cineva a profitat de agitatia din timpul demontajului si ne-a furat filetanta cu acumulator, a anunțat Flavius Bunoiu, cel care s-a implicat în actiunea de transformare a chioșcului într-o stație de microbuz pentru elevii din satul Parhida.

Viitoarea stație nu va fi una obișnuită ci se va transforma într-un loc cu personalitate, ca de poveste, in care copiii sa mearga cu drag si din care sa plece cu un zambet larg pe fata.

M-am gandit sa pun acolo carti pe care copiii sa le poata lua cu ei, sa le putem atarna desenele de la scoala, sa le putem citi uneori povesti sau sa le punem o cutie postala in care pot arunca mesaje, spune Flavius Bunoiu.

Pentru ca STAȚIA DE BUCURIE să poată fi pus în practică, Asociația Cultură în Mișcare a solicitat ajutor financiar de la orădeni.

Din donatii au fost stransi pana astazi (30 iunie) 5 430 de lei.  Am achitat pretul agreat cu Marius, fostul proprietar, pentru chiosc (4 850 lei) si am platit o firma specializata sa demonteze instalatia de climatizare (180 lei). Total cheltuieli: 5 030 lei. Pe langa aceste costuri, au mai fost si altele care au fost asigurate de oameni de bine si prieteni, in mod voluntar: interventii la instalatia electrica – audio, proiect, autorizatii, transport, macara, demontaj. Ii veti cunoaste la final, la fel si pe cei care au donat diferite sume de bani. Pentru fiecare donatie si cheltuiala vom prezenta la final raportul.

Puteti dona in continuare in contul Cultura in Miscare sau sa sunati la 0751 254 234 si vin sa preiau suma cash daca nu doriti/nu puteti face un virament bancar. Donatiile pot fi facute prin virament bancar catre Asociaţia Cultură în Mişcare, Oradea, str Republicii nr. 3-5, CIF 28097125. IBAN RO29WBAN00991V069878RO01 Banca Intesa Sanpaolo Romania S.A.

Ca sa strangă bani pentru acest proiect, in data de 11 iulie Asociașia va organiza și un spectacol de teatru in aer liber cu actorul Serban Borda. Amanunte aici.

Distribuie informația
Alte știri