Ciclonul polar aduce ninsori abundente în toată ţara

Ninsorile şi precipitaţiile îşi fac apariţia în toată ţara, România fiind traversată zilele acestea de un ciclon mediteranean polar. Totuşi, spun specialiştii de la Administraţia Naţională de Meteorologie, mercurul din termometre nu va mai coborî la minus 21 de grade Celsius, aşa cum s-a întâmplat în noaptea de luni spre marţi, la Stana de Vale.

Miercuri va ninge pe arii extinse, în special în jumătatea vestică a ţării. După orele prânzului îşi vor face apariţia precipitaţiile mixte şi în zona de sud-est a ţării, inclusiv în Bucureşti, unde meteorologii se aşteaptă la ninsori şi, astfel, la depunerea unui strat nou de zăpadă. Maximele vor fi încadrate între minus trei şi două grade Celsius în Transilvania, Maramureş, Banat şi Crişana, şi cel mult cinci în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, urmând ca de joi, temperaturile să înceapă să crească, transmit meteorologii.

Ninsorile vor continua şi joi, când se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare în majoritatea regiunilor ţării, dar care spre prânz se vor retrage din jumătatea de sud a României.

Distribuie informația
Alte știri