Cinci alpiniști români au atins vârful celui mai înalt vulcan din lume

Alpiniștii Alin Giura, Bogdan Musteață, Monica Chiriac, Marius Purice și Ovidiu Popescu au reușit să atingă, în 14 decembrie, vârful celui mai înalt vulcan din lume, Ojos del Salado, care are o înălțime de 6.893 de metri.

În aceeași expediție, pe 11 decembrie, Altitude Expeditions Team, din care fac parte cei cinci alpiniști, a devenit prima echipă din România care a urcat, cu succes, pe vârful San Francisco, la 6.016 metri. San Francisco face parte din lanțul vulcanic natural de la granița Chile cu Argentina din deșerul Atacama, la poalele sale fiind pasul omonim, un culoar de mare altitudine ce face legătura între cele două țări.

„A fost o expediție deosebită care și-a propus atingerea celui mai înalt vulcan din lume și a unui vârf de peste 6.000 de metri în deșertul Atacama. Altitude Expeditions Team a fost formată din oameni bine pregătiți fizic și mental care își doreau și era în puterea lor să încheie cu succes această încercare. Cele două săptămâni petrecute în deșert, cu vânt, temperaturi scăzute și uzură specifică perioadei de aclimatizare și apropiere de vârfurile propuse au făcut ca bucuria reușitei să fie și mai mare”, declară Ovidiu Popescu, potrivit Mediafax.

Distribuie informația
Alte știri