Cinci asiatici, depistaţi la Borș într-o autoutilitară încărcată cu lipii

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Fontieră Borş au depistat cinci cetăţeni din Irak şi Iran, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un autovehicul, condus de un cetăţean român.

În data de 24.06.2020, în jurul orei 02.00 poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş, aflaţi în timpul executării misiunilor specifice, au depistat, pe câmp, pe direcţia localităţii Borş, la aproximativ 200 de metri de frontiera cu Ungaria, un microbuz înmatriculat în România.

Deoarece nu-şi justifica prezenţa în zonă, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, s-a stabilit ca autovehiculul era condus de un cetăţean român, în vârsta 39 de ani, iar în interiorul compartimentului marfă, au fost descoperite ascunse, între cutii încărcate cu lipii, cinci persoane de sex masculin.

Cu ocazia primelor verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Irak şi Iran, având vârste cuprinse între 25 şi 37 de ani. Din primele declaraţii rezultă că aceştia urmau sa fie transportaţi în apropierea frontierei cu Ungaria unde intenţionau să treacă ilegal, pentru a ajunge într-un stat din vestul europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şoferul autoutilitarei, iar la finalizarea cercetărilor urmează a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Distribuie informația
Alte știri