Cinci cazuri noi de gripă în Bihor, dintre care doi sunt copii sub 3 ani

Direcția de Sănătate Publică a primit, joi, confirmarea a cinci cazuri noi de gripă. Niciunul dintre bolnavi nu a fost vaccinat antigripal. Numărul bolnavilor din județul Bihor, cumulat de la începutul sezonului 2019/2020, a crescut la 9.

„Unul dintre pacienți este o persoană de sex feminin, cu vârsta 48 ani, domiciliată în localitatea Șoimi. După debutul din data de 23 ianuarie, pacienta s-a prezentat la secția de boli infecțioase a Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” și a urmat tratament, inclusiv 5 zile cu Tamiflu. Un alt pacient, persoană de sex masculin, vârsta 50 ani, domiciliată în comuna Finiș, a fost internat la Spitalul Municipal „Ep. N. Popovici” Beiuș din 22 până în 25 ianuarie, când a fost transferat Spitalul Clinic Clinic Județean de Urgență Oradea – Secția ATI. Evoluția bolii este mult ameliorată, în prezent pacientul este ventilat artificial și urmează tratament antiviral specific cu Tamiflu”, a transmis dr. Daniela Rahotă, directorul DSP Bihor.

În noaptea de 27/28 ianuarie, pe secția boli infecțioase a Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” a fost internată o tânără de 29 de ani din Aștileu. Pacienta prezenta boli asociate, și urmează tratament împortiva gripei, sub atenta supravegehere a medicilor.

Direcția de Sănătate Publică anunță că printre pacienții confirmați cu virusul AH1N1 se află și doi copii. „Un bebelus în vârstă de 6 săptămâni, din Aștileu, a fost internat în noaptea de 27/28 ianuarie pe secția ATI a Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu”. Starea clinică este relativ bună, dar este în continuare internat. În data de 26 ianuarie, pe secția de pediatrie a Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” a fost internat un copil în vârstă de 3 ani din Oradea. În prezent starea clinică a pacientului este bună”, a transmis directorul DSP Bihor.

Alte știri