Cinci evenimente în Cetatea Oradea și la Sala Mare a Teatrului Regina Maria, de 1 Iunie

Cu ocazia Zilei internaționale a copilului, Teatrul Regina Maria, Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (Visit Oradea), Teatrului Szigligeti și Filarmonica de Stat Oradea invită publicul orădean la evenimentul pilot „ZIUA COPILULUI 2021”, care reunește sub aceeași umbrelă mai multe evenimente dedicate copiilor: spectacole educative, concerte de muzică clasică de pe coloanele sonore ale desenelor animate, paradă de costume și spectacole de teatru. Cu această ocazie, Teatrul Regina Maria îi întâmpină pe copii și părinți cu cinci evenimente care vor avea loc în Cetatea Oradea și la Sala Mare.

ZIUA COPILULUI este inaugurată de către Dino și Mop, personaje pe care deja le cunoaștem din Piața Libertății, dar care, de această dată, îi vor învăța pe cei mici bunele maniere în orașul de hârtie construit în curtea interioară a Cetății Oradea, începând cu ora 10:00.

Imediat după plecarea lui Dino și Mop, la ora 10:20, tot în Cetatea Oradea, își vor face apariția, cu mult fast și entuziasm,pregătite pentru paradă, personajele din spectacolul Vrăjitorul din Oz, pe care copiii le vor putea vedea și fotografia îndeaproape. 

Aventura continuă la Sala Mare, unde, de la ora 12:00, ne întâlnim cu Frumoasa și Bestia, într-o poveste despre curaj și dragoste nemărginită, care se adresează copiilor mai mari de 5 ani.

De la ora 16:00, în curtea interioară a Cetății Oradea, copiii și părinții deopotrivă sunt invitați să participe la M4T3M4G1C4, un spectacol educativ plin de umor, un one-man show cu Șerban Borda, în care arta se îmbină cu ştiinţa, într-un format interactiv, accesibil şi atractiv.

Ziua dedicată copiilor se încheie la Sala Mare, unde vom revedea personajele de la paradă, de data aceasta pornind într-o călătorie magică și plină de aventuri către Vrăjitorul din Oz. Spectacolul va avea loc de la ora 18:00.

Accesul la evenimentele din Cetatea Oradea va fi gratuit, iar la spectacolele din sala mare a Teatrului Regina Maria se va realiza pe bază de bilet, în limita a 50% din capacitatea sălii. Biletele pot fi achiziționate de la agenția teatrului sau online de pe www.eventim.ro. În situația în care vremea va fi nefavorabilă, atât Dino și Mop, cât și parada de costume, se vor muta în Pasajul Vulturul Negru, iar spectacolul MateMagica la Sala Arcadia.

La evenimentele care vor avea loc în Cetatea Oradea, vor putea participa maximum 500 de persoane pe scaune, având acces doar persoanele adulte vaccinate care pot prezenta un test PCR nu mai vechi de 72 de ore sau test antigen nu mai vechi de 24 de ore. Copiii cu vârsta între 5 și 18 ani pot participa la eveniment, conform ultimelor reglementări, cu mască de protecție.

Distribuie informația
Alte știri