Cinci grupuri formate din 34 de cetăţeni străini, oprite la graniţa cu Ungaria

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, doi cetățeni, unul român și celălalt turc, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în România și Turcia. Unul dintre șoferi transporta diverse bunuri pentru o societate comercială din Germania, iar celălalt piese auto pe ruta Turcia – Olanda.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, în compartimentele destinate transportului de marfă, în total, 17 cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Etiopia și Siria, ce intenționau să treacă în mod fraudulos frontiera de stat.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul asupra unui automarfar înmatriculat în Bulgaria, condus de un cetățean bulgar, ce transporta plăci de rigips pentru o societate comercială din Belgia. În urma controlului au fost descoperite, ascunse în semiremorcă, şase persoane. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Etiopia, Guineea și Bangladesh, având vârste între 22 și 37 de ani, intrați legal în țara noastră.

Acțiuni asemănătoare au avut loc și la Punctul de Trecere a Frontierei Borș II, unde colegii noștri au efectuat controlul asupra unui automarfar ce transporta textile din Grecia în Norvegia, condus de un cetățean bulgar. La deschiderea semiremorcii, polițiștii de frontieră au descoperit, printre bunurile transportate, patru cetățeni străini, la verificări stabilindu-se faptul că provin din Eritreea și Etiopia.

Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, în timpul executării misiunilor specifice de supraveghere a frontierei de stat, la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră, șapte persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Pakistan și India, cu vârste cuprinse între 28 și 50 de ani, intrați legal în țara noastră.

Având în vedere aspectele constatate, în toate cazurile poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, respectiv pe jos, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Distribuie informația
Alte știri