Cine curata de zapada drumurile Bihorului

Prefectura Bihor a publicat lista firmelor angajate sa inlature zapada si gheata de pe carosabil in aceasta iarna. In general, e vorba despre societati comerciale din judet, dar sunt si cazuri in care Primariile au preferat sa curete strazile in regie proprie.
Cei mai multi bani sunt alocati firmei “Trameco” cea care a castigat licitatia pentru Drumurile Nationale din judet. Contractul, valabil din octombrie pana in martie, prevede suma de peste 10 milioane de lei. In cazul drumurilor judetene, sunt 5 firme angajate, dar pe cele mai multe sosele intervin societatile “Drumuri Bihor” si “Dumexim” care, in schimb, primesc 1,3 milioane respectiv aproape 700 de mii de lei.
Pe strazile din localitatile judetului, primarii s-au organizat diferit. Mai ales la sate, s-a preferat ca lucrarile de deszapezire sa fie facute in regie proprie. In schimb, la orase, administratiile locale platesc firme specializate. In Oradea, RER Ecologic Service e platita pentru fiecare operatie pe care o presteaza, la Marghita exista un contract de 133.000 de lei cu firma “Via Vita” in vreme ce, in Alesd, 6 firme deszapezesc orasul contra unui tarif de 60 de lei pe ora.

Vezi aici cine ar trebui sa curete zapada in fiecare localitate a judetului

Distribuie informația
Alte știri