Cine era militarul român mort în Afganistan? Avea 38 de ani și era la a treia misiune în Afganistan

Militarul român care şi-a pierdut viaţa joi, 5 septembrie, în Afganistan este caporalul cls. a III-a Ciprian-Ștefan Polschi, care îndeplinea funcția de șofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, anunță Ministerul Apărării. Militarul se afla la a treia misiune în Afganistan, iar ministrul Gabriel Leș a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem și a înaintat Președintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război, potrivit hotnews.ro.

Caporalul cls. a III-a Ciprian-Ștefan Polschi avea 38 de ani, era căsătorit și avea doi copii. Era angajat în M.Ap.N. din anul 2004 și se afla la a treia misiune în Afganistan, potrivit ministerului. Este cel de al 30-lea militar român mort în misiune în Afganistan. În prezent, în teatrele de operațiuni din Afganistan sunt dislocați 762 de militari români.

Vineri, 6 septembrie, în unitățile militare din țară și din teatrele de operații, vor fi organizate ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie.

Distribuie informația
Alte știri