Cine este Press Glass, holdingul polonez ce va deschide la Oradea o fabrică de 50 milioane euro

Anul 2022 marchează pentru Oradea atingerea unui prag important in ceea ce privește atragerea de investitori străini in parcul industrial. Societatea Press Glass Production SRL, companie subsidiară PRESS GLASS HOLDING SA. din Polonia, intenționează să construiască in Oradea, in Parcul Industrial Euobusiness IV, din str. Corneliu Baba, o nouă locație de producție in valoare de minim 50.000.000 Euro, pe o suprafață de teren de aproximativ 80.000 mp.

Această investiție se va realiza etapizat si a rezultat in urma unor negocieri directe, reprezentând incă o investitie semnificativă atrasă de Agenția de Dezvoltare Locală Oradea SA. anul acesta. Contractul privind investiția s-a aprobat joi, 24.11.2022, de către Consiliul Local al Municipiului Oradea.

Compania PRESS GLASS activează in domeniul fabricării de produse finite precum prelucrarea si fasonarea sticlei plate, și și-a exprimat intenția de a desfășura in Parcul industrial EBP IV activitățile specifice domeniului de activitate și a oricăror altor activități conforme cu Regulamentul de funcționare al parcului industrial.

Compania preconizează inceperea producției in Oradea in maxim 3 ani, urmând a genera un număr de 200 de locuri de muncă. Din totalul investiției de minim 50 mil Euro, 20 mil au fost planificați pentru construcția halei de producție, iar 30 mil Euro pentru utilaje si echipamentele necesare.
Dupa indelungate studii de piața, reprezentanții companiei PRESS GLASS au ales Oradea datorită infrastructurii realizate până in prezent de către municipalitate, a facilităților oferite, precum si datorită proiectelor dezvoltate, deschiderii si profesionalismului echipei ADLO SA.

Despre PRESS GLASS

Compania PRESS GLASS și-a început activitatea în anul 1991 având ca obiectiv principal producerea de rame pentru ferestre. În următorii zece ani, și-a stabilit poziția de principal producător polonez de unități de geam termoizolant. Începând cu anul 2001 compania s-a angajat în vânzărea în alte țări și a construit fabrici suplimentare în Polonia. De asemenea, și-a extins oferta către noi segmente de piață.

Compania a devenit cel mai mare producător european de sticlă plată prelucrată pentru industria construcțiilor.

Primele filiale străine au fost înființate în 2014 și ulterior în anul următor, primele fabrici de producție străine. Pe piața globală oferă produse sub marca PRESS GLASS, iar pentru piața rezidențială din Marea Britanie sub marca GLASS SYSTEMS. În anul 2015, a fost înființată o fabrică în Croația și a preluat patru fabrici în Regatul Unit. În 2017, a început producția în Statele Unite și au preluat încă două fabrici în Marea Britanie.

Distribuie informația
Alte știri