Cine sunt femeile care vor ieși mai repede la pensie. Prevederile noii legi a pensiilor

Foto: economica.net

Femeile care au crescut unul sau mai mulți copii vor ieși mai repede la pensie. Ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu a declarat, sâmbătă, că o mamă care creşte un copil până la vârsta de 16 ani va avea o reducere a vârstei de pensionare cu şase luni pentru fiecare copil.

„ O mamă care creşte un copil până la vârsta de 16 ani sau adoptă un copil sau are un copil adoptat de care se ocupă până la 14 ani, va avea o reducere a vârstei de pensionare cu şase luni pentru fiecare copil. Cu alte cuvinte, dacă ai un copil pe care tu l-ai crescut, vei avea o reducere a vârstei de pensionare cu şase luni dacă ai doi copii pe care-i creşti o reducere a vârstei de pensionare cu un an şi aşa mai departe, până la un număr de şapte copii pentru care vei avea o reducere de trei ani şi şase luni la vârsta de pensionare”, a explicat ministra Muncii.

Mai există o modificare extrem de importantă.

„Perioada de creştere a copilului, concediul maternal este considerat stagiu contributiv. Fie ca acest concediu este acordat mamei sau tatălui este perioadă contributivă, ceea ce este foarte important, fiindcă nu pedepsim mamele pentru perioada în care au stat cu copiii”, a afirmat Simona Bucura-Oprescu, la Antena 3.

Distribuie informația
Alte știri