Cine va castiga alegerile in Bihor. O analiza detaliata. Cati parlamentari vor partidele sa trimita la Bucuresti

PNL domină electoratul din Bihor, ALDE nu prea are influenta, PSD încearcă să fure din voturile liberalilor iar PMP nu prea are sanse sa atinga 5 la suta intr-un judet in care UDMR detine presedintia Consiliului Judetean. Acestea sunt concluziile unei analize PSNEWS.RO cu trei luni inaintea alegerilor parlamentare.

La alegerile parlamentare din acest an, Bihorul va avea posibilitatea să trimită 9 deputați și 4 senatori. Bătălia pe cele 13 fotolii de parlamentari a început deja în interiorul partidelor, iar primii candidați apar pe lista care va fi făcută publică în toamna acestui an.

Pe scurt:

-Florica Cherecheș, deputat PNL, a confirmat  că își dorește un nou mandat, iar obiectivul partidului este să obțină 5-6 deputați și 2-3 senatori.

-Maghiarii vor un rezultat de peste 20% din voturi.

-Cam acelasi procent e vanat si de PSD.

-Senatorul Cristian Bodea, ex PNL : „PSD nu prea are oameni cu viziune politică în Bihor. În PSD Bihor s-a produs o ruptură. Prefectul Claudiu Pop, pus de PSD, este în continuare pe funcție, n-a fost schimbat de Cioloș, deși a schimbat foarte mulți prefecți psd. De ce credeți? Pentru că domnul prefect, fost PSD, fost președinte al Organizației MUnicipale PSD Oradea, cu tată patron de hotel, cu frate patron de restaurante prin Oradea, a trecut cu armele la domnul Bolojan, la PNL, asta că voiați oameni noi la PNL. Uite că și-au luat din PSD. Așa că PSD este și fragmentat de Bolojan, luându-le unul dintre liderii lor, fost deputat PSD.”

Citeste intreaga analiza aici.

Distribuie informația
Alte știri