Cine va conduce DNA Oradea în următorii 3 ani

Delegată la sfârșitul lunii martie să conducă DNA Oradea pentru șase luni, procurorul Felicia Popovici (37 de ani)  a fost numită să preia frâiele Serviciul pentru următorii trei ani.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât numirea în funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Oradea din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a doamnei procuror Popovici Irina Felicia, pe o perioadă de 3 ani, începând cu data de 27.11.2018”, se arată în Ordinea de zi soluţionată a Secţiei Procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Pe 30 martie, prin ordin al procurorului Laura Codruţa Kovesi, fosta şefă a DNA, s-a dispus delegarea, pe o perioadă de şase luni, a procurorului Felicia Popovici la conducerea Serviciului Teritorial Oradea, iar în luna septembrie mandatul i-a fost prelungit.

Interlop trimis după gratii

Absolventă a Facultăţii de Drept din Oradea, a Institutului Naţional al Magistraturii, şi procuror din anul 2009, noua şefă a DNA Oradea este cea care a obţinut arestarea lui Iuliu Kiss, alias Paprika, în 2012, pe vremea când era procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor. Interlopul Paprika a provocat un accident rutier care a dus la moartea tinerei Adriana Jurcan şi rănirea gravă a altor două fete, sora geamănă a Adrianei şi verişoara lor. El a fost trimis în judecată şi condamnat la 5 ani de închisoare.

Dosare cu greutate

Ajunsă la DNA Oradea, în 2015, Felicia Popovici a instrumentat dosarele medicilor de la Casa Judeţeană de Pensii Bihor, trimişi în judecată pentru luare de mită în formă continuată. Până acum, medicul Ovidiu Pleşa a fost condamnat, definitiv, la 3 ani de închisoare cu executare, iar doctoriţa Anca Grigorescu a primit, în primă instanţă, doi ani de închisore cu executare, urmând ca sentinţa finală să o dea magistraţii Curţii de Apel Oradea.

Un alt dosar instrumentat de către procuroarea Popovici este cel al lui Leontin Ţârle, fostul director al Casei Judeţene de Pensii Bihor, acuzat de infracţiuni de corupţie, respectiv dare şi luare de mită, în dosarul medicilor şi asistenţilor din cadrul aceleaşi instituţii. Tot procuroarea Popovici instrumentează şi dosarul lui Ovidiu Dăescu, fostul director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului, pus sub învinuire pentru fraudarea unor fonduri europene de pe vremea când era şeful instituţiei. Actualul viceprimar al oraşului Beiuş este acuzat că pe vremea când se afla în fruntea Agenţiei pentru Protecţia Mediului ar fi obţinut fonduri europene în programul „Conservarea speciilor de lilieci în Munţii Pădurea Craiului, Bihor şi Trascău” şi ar fi decontat cheltuieli efectuate cu documente fictive. Valoare cheltuielilor fictive se ridică la aproape un milion de euro. Ar fi vorba despre un proiect care avea ca scop protejarea habitatelor de lilieci din trei judeţe.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri