Ciprian Blejan: “A poftit, a obţinut: A ras şi Piaţa Ferdinand!”

„Fidel stilului autoritar, demn de un comandant suprem, dl primar Ilie Bolojan a mai terminat cu o parte a trecutului oraşului Oradea. Ascunzându-se în spatele unui proiect de „modernizare” prin care se vrea pietonalizare, liderul PNL Bihor a reuşit, în sfârşit, să scape de arborii tisa din faţa Teatrului de Stat.

Acei copaci i-au stat mai mereu în cale dlui primar, presa locală relatând în mai multe rânduri despre modul ironic şi uneori răutăcios în care şeful administraţiei orădene vorbea despre ecologiştii care pledau cauza tiselor. Şi nu este primul gest anti-natură al dlui Bolojan, domnia sa trecând deja cu buldozerul peste multe zone verzi ale urbei.

Din păcate, în mare parte, noile spaţii verzi şi parcuri prezentate cu aplomb de Municipalitate ies în evidenţă mai mult prin piatră şi beton decât prin verde natural. Spaţiile verzi reprezintă plămânii unui oraş. A elimina cu bună ştiinţă acest avantaj oferit de natură reprezintă un act de nedreptate pentru toţi cetăţenii unei urbe.

Condamn public decizia de a îndepărta arborii tisa din Piaţa Ferdinand – ei fiind astfel sortiţi pieirii într-un timp relativ scurt – foarte mulţi orădeni get beget având de acum înainte doar amintirea unui loc îndrăgit.
Oraşul Oradea nu merită un asemenea lider!

Președinte ALDE Bihor
Ciprian Blejan

Distribuie informația
Alte știri