Circulare către toate primăriile din Bihor, privind obligativitatea asigurărilor împotriva dezastrelor naturale

În vederea înlăturării rapide și eficiente a efectelor produse de calamitățile naturale, care au crescut în frecvență în ultimii ani, prefectul Dumitru Țiplea a dispus emiterea unei circulare către toate primăriile din Bihor, privind obligativitatea asigurărilor împotriva dezastrelor naturale.

Circulara aduce în atenția primăriilor obligația de a înființa un fond de până la 5% din totalul de cheltuieli ale consiliilor locale. Fondul de rezervă bugetară se va utiliza la finanțarea de cheltuieli urgente sau neprevăzute pentru înlăturarea efectelor unor calamități naturale.

Informarea mentionează, de asemenea, și obligația persoanelor fizice de a încheia asigurarea locuinţelor proprietate personală împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren sau inundaţiilor.

Pentru locuinţele sociale sau pentru persoanele care beneficiază de ajutoare sociale, prima pentru asigurarea obligatorie revine în sarcina autorităţii locale care are în evidenţă persoanele în cauză şi se face direct în contul PAID, care, pe baza listei transmise de autoritatea locală, emite poliţele de asigurare pentru aceste persoane.

Alte știri