Cititul nu are limite de acces. Clubul Rotary Insignis Oradea a derulat un proiect de promovare a cărților și cititului

Clubul Rotary Insignis Oradea a derulat un proiect de promovare a cărților și cititului, în cadrul Târgului de carte Radio România Gaudeamus, concomitent cu susținerea Asociației Deficienților Locomotori Bihor.

Vineri, 12 mai, la invitația membrilor Clubului Rotary Insignis Oradea, au fost prezenți la Târgul de carte Radio România Gaudeamus 15 membri ai Asociației Deficienților Locomotori Bihor, alături de președintele asociației, Ovi Milian.

Cu aceasta ocazie le-au fost oferite 15 vouchere de 100 lei, pentru a-și alege cărțile pe care le doresc, lectura fiind o sursă de cunoaștere, dezvoltare și inspirație.

„Ne-am bucurăm să vedem zâmbetele și recunoștința celor care au primit voucherele și sperăm să le facem viața mai frumoasă prin acest gest. Le mulțumim pentru curajul și determinarea lor de a depăși obstacolele și de a se bucura de viață.” a declarat Anamaria Crețu, coordonatoarea proiectului.

Suplimentar, Clubul Rotary Insignis Oradea a mai acordat 3 vouchere de câte 100 lei pentru achiziția de cărți din Târgul Gaudeamus Oradea, persoanelor participante la concursurile desfășurate pe pagina de Facebook a Radio România Gaudeamus, în zilele de sâmbătă și duminică.

Participanții la aceste concursuri au răspuns la niște întrebări provocatoare, iar câștigătorii au fost stabiliți prin tragere la sorți.

La întrebarea „Ce credeți că am putea face, fiecare dintre noi, pentru o societate mai tolerantă și mai incluzivă?”, au fost avansate răspunsuri care fac trimitere la valori morale precum empatia, răbdarea, bunătatea.

Cititul deschide lumea pentru toți. Ce carte ați recomanda pentru o societate mai deschisă?” a fost ocazia perfectă pentru a împărtăși astfel de titluri de cărți, printre care se numără „Curajul de a nu fi pe placul celorlalți„, de Ichiro Kishimi , Fumitake Koga, „Curajul de a fi vulnerabil” de Brene Brown sau „Micul prinț” de Antoine de Saint-Exupéry

Invitați să-și exprime părerea despre cum va arăta viitorul „Trăim vremuri care sunt în permanentă schimbare. Inclusiv modul de lectură se schimbă. E-book vs carte tiparită. Biblioteca digitală vs biblioteca fizică. Spune-ne părerea ta despre schimbare în perspectiva viitorului., majoritatea participanților se pare că preferă varianta tipărită a cărților.

Această inițiativă este un exemplu de cum putem face o diferență pozitiva în comunitatea și un pas în plus spre o societate mai incluziva și mai tolerantă.

Distribuie informația
Alte știri