CJ Bihor a semnat contractul de asociere pentru platformele de deșeuri din Salonta, Marghita, Beiuș și Aleșd

Astăzi, 18 mai, a fost semnat contractul de asociere între Consiliul Județean Bihor, Municipiul Salonta, Municipiul Marghita, Municipiul Beiuș și Orașul Aleșd pentru realizarea a patru centre de colectare separată a deșeurilor. Consiliul Județean Bihor va realiza cele patru platforme amplasate în fiecare unitate administrativ-teritorială și le va dota corespunzător.

Unitățile administrativ-teritoriale menționate mai sus vor identifica și vor pune la dispoziția Consiliului Județean Bihor terenurile necesare construirii platformelor. Terenul va fi în suprafață de circa 3.000 mp, cu acces rutier, situat adiacent sau în vecinătatea rețelelor de utilități (apă, canalizare, electricitate). Totodată, autoritățile publice locale vor asigura condițiile necesare exploatării acestor centre de colectare separată a deșeurilor și vor crea regulamentul prin care acestea vor putea deservi și alte unități administrativ-teritoriale. Fiecare cetățean va putea depozita, cu titlu gratuit, pe o perioadă de minim 3 ani, toate acele categorii de deșeuri care nu sunt ridicate de către operatorul de salubritate local, spre exemple: deșeuri care rezultă din construcții și demolări, de cauciucuri, chiuvete, mobilier mare, diferite tipuri de ulei, etc.

Pentru cetățenii din alte unități administrativ-teritoriale, deservite de centrul de colectare, costurile vor fi suportate de către primăriile unde aceștia sunt domiciliați sau își au reședința.

Aceste centre completează Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor în județul Bihor, deoarece deșeurile de mari dimensiuni, în afara celor două centre din Oradea, nu mai pot fi depozitate altundeva în județul Bihor.

Vă reamintim că în ședința ordinară din 30 martie a fost adoptată hotărârea privind asocierea dintre Consiliul Județean Bihor, U.A.T. Salonta, U.A.T. Municipiul Marghita, U.A.T. Municipiul Beiuș și U.A.T. Oraș Aleșd, în scopul realizării unor centre de colectare a deșeurilor.

Distribuie informația
Alte știri