CJ Bihor: Avansează lucrările la podul din Bulz

În prezent se lucrează la realizarea culeelor (fundațiile malurilor) la noul pod peste Râul Crișul Repede din localitatea Bulz. Structurile de sprijin se construiesc la capetele trecerii peste râu și au rolul a susține calea de acces pe pod și a de prelua sarcina suprastructurii acestuia. La fiecare culee s-au prevăzut câte 6 coloane de 6,00 m adâncime, cu diametrul de 1,18 m.

Viitoarea construcție va avea o lungime totală de 52,40 m, va asigura două benzi de circulație cu o lățime totală de 6,00 m și două trotuare de 1,25 m. Podul este alcătuit din două deschideri de 24,00 m + 24,00 m. Culeile sunt fundate pe coloane forate, armate. S-a proiectat o singura pilă centrală (picior de pod) fundată pe coloane forate armate.

Pe Drumul Județean 108I Bratca – Bulz, la intersecție cu DJ 108K Bulz – Remeți, există astăzi un pod peste râul Crișul Repede cu o lungime de 74 de metri, construit în anul 1996. Podul are o singură bandă de circulație, de 3,75 m lățime, fiind într-o stare avansată de degradare.

Firma care execută lucrările la noul pod este SC Dacia Faber SRL din Cluj Napoca. Valorea contractului de proiectare și execuție este de 5,086,420.36 Lei, cu TVA inclus, iar termenul de execuție este 24 de luni de la primirea ordinului de începere a lucrărilor.

Distribuie informația
Alte știri