CJ Bihor licitează repararea unui pod din județ

Consiliul Județean Bihor a lansat marți, 27 septembrie, procedura de licitație pentru execuția reparațiilor la un pod peste un canal colector pe drumul județean DJ 979A – DN79, în localitatea Homorog din comuna Mădăras.

Se propune reparația capitală a podului din beton armat existent peste canalul colector Criș de pe DJ 797 A: DN 79 – Homorog, situat la circa 500 m de intersecția acestuia cu drumul național DN 79 în sensul de mers spre Homorog. Drumul judetean DJ 797 A Bicaci – Ianoșda – Homorog – DN 79 este un drum de clasa tehnică IV și se regăsește în inventarul bunurilor domeniului public al județului Bihor.

Îmbunătățirile ce vor fi aduse, prin proiectare, vor consta în:

– amenajarea curbelor în plan și în spațiu – unde este posibil și dacă este cazul; – asigurarea unor condiții mai bune de vizibilitate; – asigurarea scurgerii apelor și protejarea drumului județean DJ 797 A, a proprietăților adiacente la inundații și modernizarea infrastructurii rutiere pentru asigurarea circulației în condiții de siguranță.

De menționat este că podul traversează canalul colector normal pe cursul acestuia (perpendicular), dar cu mențiunea că drumul județean în zona podului este în curbă dublă: curbă la stânga pe malul drept și curbă la dreapta pe malul stâng;

Termenul pentru depunerea ofertelor este 20 octombrie 2022. Valoarea estimată a lucrărilor este cuprinsă între 1.251.491,22 și 1.312.891,22 lei, fără TVA.

Distribuie informația
Alte știri