„Clădim viitorul împreună” – Săptămâna europeană de studii 2019, la Oradea

În cadrul programului de formare continuă și specializare a personalului care lucrează în domeniul asistenței sociale a persoanelor cu dizabilități, Asociația Alsterdorf în colaborare cu Uniunea Federală a Instituțiilor de Formare Profesională a Pedagogului de recuperare e.V. din Germania organizează evenimentul ”Săptămâna europeană de studii 2019 – Clădim viitorul împreună”.

Evenimentul se va desfășura în perioada 27.10 – 02.11. 2019, în Oradea, la Hotelul Double Tree by Hilton și va consta în organizarea de dezbateri, în plen iar apoi pe workshopuri, pe baza Convenției Națiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu dizabilități. La acest eveniment vor participa elevi, studenți, persoane cu dizabilități, experți, cadre didactice, mentori.

Tema principală, ”O călătorie în viitorul european” va fi dezbătută, atingând subiecte ca internetul obiectelor, programe și aplicații accesibile, tehnologia de asistare, protecția datelor etc.. Limbajul folosit atât în comunicări cât și pe materialele informative va unul simplificat, adaptat, pentru ca toți participanții să poată înțelege și participa activ la program. Traducerea va fi asigurată de către organizatori.

Pornim de la premisa că, la finalul acestei săptămâni de studii, participanții au reușit să învețe lucruri noi referitor la:
• metode analogice și digitale în scopul dezvoltarii potențialului creativ;
• conștientizarea și reflectarea asupra situației vieții personale;
• exprimarea dorințelor și nevoilor proprii prin intermediul viziunilor personale ale viitorului și expunerea lorprin metode creative;
• autonomia în câmpul muncii la nivelul actual de dezvoltare;
• dezvoltarea socială (digitală) – pe baza modelului multicultural de integrare socială. Participanții se vor afla într-un grup de oameni de nație și cultura diferite (inclusiv persoane cu dizabilități) pentru a dezvolta împreuna noi perspective pentru un viitor comun în domeniul asistenței, spre o viață independentă și autonomă.

Distribuie informația
Alte știri