Clădirea Filarmonicii va fi reabilitată atunci când şi Primăria Oradea va reabilita clădirea şcolii „Szacsvay Imre” – VIDEO

„Haideţi să demonstrăm că gândim cu aceeaşi unitate de măsură, până la urmă suntem chemaţi să facem bine oraşului şi judeţului. Sau ar trebui să gândim astfel”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Pasztor Sandor, la conferinţa de presă de astăzi, susţinută în faţa clădirii şcolii „Szacsvay Imre”. Clădirea, într-o stare de degradare accentuată, ar putea fi reabilitată de către primărie, dar aceasta invocă procesul de retrocedare aflat în desfăşurare pentru a nu efectua aceste lucrări, cu toate că legea permite renovarea clădirilor în care funcţionează instituţii ale autorităţilor publice locale sau centrale. Sigur, legea are anumite condiţii, dar preşedintele CJ susţine că permite reabilitarea clădirii. În acest sens, Pasztor Sandor a prezentat o adresă înaintată la începutul lunii către Episcopia Romano-Catolică, prin care doreşte reabilitatea clădirii Filarmonicii (aflată de asemenea în litigiu dar în care funcţionează instituţii finanţate de Consiliul Judeţean).

Primăria Oradea pare însă mai preocupată de Consiliul Judeţean, decât de propria ogradă plină de probleme, altfel nu se explică de ce atrage permanent atenţia asupra a ceea ce ar trebui să facă autoritatea judeţeană deşi are, în propria administrare, clădiri identice aflate în stare avansată de degradare, mai spune seful administratiei bihorene.

„Mă aştept la o reacţie de normalitate, deoarece să spui în fiecare săptămână că la Consiliul Judeţean ar trebui făcute diverse lucruri înseamnă că trebuie să vezi şi problemele din primăria Oradea cu aceiaşi ochi”, a mai declarat Pasztor Sandor.

Distribuie informația
Alte știri