Clădiri din Centru și Podul Centenarului din Oradea, luminate în portocaliu de Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului

Foto: Visit Oradea

World Cancer Day este o inițiativă a The Union for International Cancer Control (UICC) și mobilizează în fiecare an, pe 4 februarie, persoane fizice, instituții și organizații din întreaga lume. Una dintre modalitățile de a transmite publicului larg mesajul de conștientizare și de luptă împotriva cancerului este luminarea în portocaliu a obiectivelor simbol din orașele lumii.

Pentru al treilea an consecutiv, Asociația Magic, partener al UICC (The Union for International Cancer Control – inițiatoarea World Cancer Day), pune și ea umărul la această mobilizare mondială, așezând astfel și România pe harta mobilizării globale de World Cancer Day.

Bunăoară, sâmbătă 4 februarie 2023, grație multor instituții (în fapt, oameni minunați care au sărit să se implice), vom lumina în portocaliu, timp de trei ore (19-22), 45 de obiective importante din București și alte șapte orașe din țară (plus o comună! mititică, dar inimoasă tare, care a răspuns și ea, pe dată și cu mare bucurie, invitației noastre):

În Oradea, vor fi luminate Palatul Episcopal, Primăria Oradea și Podul Centenarului

Așa că, dacă mâine seară, în drumurile voastre, vă iese-n cale vreo clădire îmbrăcată Magic în lumină portocalie (culoarea răsăritului și-a apusului, a spiritualității și a bărcilor de salvare), alegeți să vă pese: faceți-i o fotografie și transmiteți un mesaj de solidaritate pe rețelele de socializare, prin postarea fotografiei (poate fi, desigur, și orice fotografie de-ale voastre, nu e musai cu obiectivele luminate în portocaliu), cu rama digitală dedicată (pe care v-o punem la dispoziție, în link-ul din comentarii), însoțită de haștagurile #𝐌𝐚𝐤𝐞𝐓𝐢𝐦𝐞𝐓𝐨𝐂𝐚𝐫𝐞#𝐖𝐨𝐫𝐥𝐝𝐂𝐚𝐧𝐜𝐞𝐫𝐃𝐚𝐲 și #𝐀𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚ț𝐢𝐚𝐌𝐚𝐠𝐢𝐜 – pentru a aduna laolaltă toată susținerea și speranța pentru familiile care se luptă cu cancerul.

Este (și acesta) un mod, cel mai la îndemână dintre toate, prin care le putem transmite: ”Ne pasă, nu sunteți singuri!” ❤️

*

Cancerul este a doua cauză majoră de deces din lume și cauza principală de deces în rândul copiilor și adolescenților.

10 milioane de oameni mor, anual, de cancer – mai mult decât de HIV/SIDA, malarie și tuberculoză, la un loc.

În întreaga lume, se înregistrează anual aproximativ 300.000 de cazuri noi în rândul copiilor cu vârsta între 0 şi 19 ani.

Organizația Mondială a Sănătății estimează că până în 2035, numărul mondial de cazuri de cancer s-ar putea dubla și aproximativ 40% din populația globului se va confrunta cu această boală, la un moment dat în viață.

Prin prevenţie, detectarea cancerului în fază incipientă şi tratament, ar putea fi salvate în fiecare an 3,7 milioane de vieţi – adulți și copii.

Distribuie informația
Alte știri