Clădirile emblematice ale orașului Oradea, în viziunea artistului plastic Gabriela Bódis

Asociatia Culturala-Artistic Slash Light organizează duminică, 7 mai, de la ora 17, vernisajul unei noi expoziţii. Publicul iubitor de artă va putea admira la Centrul Posticum, situat pe str. Teiului nr 26, lucrarile pe sticlă, realizate de artistul plastic Gabriela Bódis , unde clădirile emblematice ale orașului Oradea primesc formă și culoare prin tehnica folosită.

Ramură a artei decorative, pictura pe sticlă este o tehnică prin care artistul încearcă să redea farmecul și istoricul locurilor, prin tratarea în mod personal a acestor edificii, marea majoritate fiind clădiri aparținând stilului Art Nouveau, specifice orașului străbătut de Crisul Repede.

Întreaga serie de lucrări prezente pe simeze sugerează farmecul și atmosfera aristocratică de odinioară, ducându-ne înapoi în timpul în care pe străzile orașului sau din cafenele se aud în fundal chansonete.

Curatorul expoziţiei este Mészáros Varga Erzsébet

„De la contururile pe care le trasez, pe dosul sticlei, încercând să sugerez perspectiva, până la aplicarea culorilor, totul mă provoacă să stau conectată la ceea ce fac, pentru a găsi cea mai bună soluție de a oglindi un monument de mare valoare artistică și istorică într-o miniatură care să creeze o atmosferă elegantă și rafinată, fără să apelez la dimensiuni mari pentru a face o impresie puternică”, spune  Gabriela Bódis.

Distribuie informația
Alte știri