Clasamentul județelor cu cei mai mulți kilometri de autostradă și drum expres. Vezi cum stă Bihorul

foto/ Pro Infrastructura

În prezent, România numără 1.074 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres, odată cu inaugurarea secțiunii Chețani-Câmpia Turzii (A3), dar și a deschiderii traficului pe segmentul Nușfalău-Suplacu de Barcău, din septembrie 2023. 

Foto: pecifre.ro

Din nefericire, până în prezent, țara noastră a reușit să realizeze în medie mai puțin de 45 de kilometri de autostradă pe an.

Potrivit datelor oficiale, în 2024, România are contracte de infrastructură în execuție pentru mai bine de 800 de km de drum de mare viteză. Pe baza unor scenarii optimiste, în total, la finalul acestui an ar putea fi dați în folosință peste 150 de km de autostradă și drum expres.

Harta distribuției kilometrilor de drumuri rapide pe fiecare județ, la finalul anului 2023, plasează Timișul pe prima poziție, fiind județul cu cea mai dezvoltată infrastructură rutieră (drumuri de mare viteză) 106 kilometri de autostradă (A1 și A6). Pe locul secund este Călărași cu 103 kilometri din Autostrada Soarelui A2. De asemenea, județul Alba este inclus în TOP 3, cu 98 de kilometri de autostradă (A1 și A10).

Bihorul se plasează pe locul 19, sub vecinii Cluj, Arad si chiar Sălaj.  

În același timp, 21 de județe au încheiat anul trecut fără niciun kilometru de autostradă.

Distribuie informația
Alte știri