Clinica oradeană Calla, primul centru din nord-vestul ţării acreditat pentru fertilizare in vitro

Clinica oradeană Calla a devenit de curând primul centru de reproducere asistată din nord-vestul ţării și printre puținele din țară, acreditată să facă fertilizări in vitro.

„Suntem convinşi că prin noile servicii venim în întâmpinarea nevoilor populaţiei, pentru că infertilitatea este o patologie în creştere în toată lumea, iar rezultatele muncii noastre vor aduce bucurie în multe familii. Prin aceste tratamente, dorim să ajutăm cât mai multe cupluri să aibă copii, fără să mai fie nevoite să plece în străinătate pentru acestea”, spune dr. Liana Antal, unul dintre medicii care au înființat Centrul Calla în 2013, alături de dr. Anca Huniadi și dr. Cătălin Noja.

O procedură completă de fertilizare in vitro costă în jur de 1.900 de euro (echivalent în lei).

Cuplurile care vor opta pentru tratamentele de fertilizare in vitro la Oradea vor avea la dispoziție o linie telefonică directă, la care vor putea beneficia non-stop de asistență din partea medicilor din Centrului Calla. Tratamentele sunt realizate de medici acreditați, cu competențe în reproducerea umană asistată, respectiv embriologie, supraspecializări obținute în țară și confirmare prin participarea la numeroase cursuri și stagii de pregătire internațională în Italia și Germania. De asemenea, Centrul Calla colaborează cu somități în domeniul medical din străinătate, printre care profesorul Șerban Costa din Germania, cu multiple competențe printre care imagistica și chirurgia sânului și chirurgie oncologică.

Clinica oradeană Calla a fost realizată printr-o investiţie de circa un milion de euro, prin două proiecte cu fonduri europene pe POR, dar şi cu contribuţia proprie a fondatorilor. Toate dotările tehnice medicale pentru fertilizarea in vitro sunt de ultimă generaţie.

Alte știri